Timp

Și-a mai trecut o zi, și-o să treacă și-o săptămână, o lună, un an sau chiar mai mulți, așa cum o să treacă și toate gândurile și locurile în care mergem, oamenii pe care îi cunoaștem, sau sufletele pe care acum le strângem la piept și le surâdem adesea.

image

Va trece și cel care-ți face inima să tresalte, și de data asta nu pe coridoarele întunecate ale școlii sau prin fața clasei tale, ci prin timpul ce galopează sălbatic spre alte zări, trecând prin zeci de orizonturi ce apun. Va trece pe lângă tine și-ți va zâmbi, mâine poimaine, cu un copil de mână, și poate va fi băiat, așa cum îți doreai tu, iar tu-l ții de mână pe micul tău, care poate-i poartă numele. Vei realiza că toți fluturii au zburat de mult, că e prea târziu și că n-ai făcut nimic pentru voi, deși ai vrut, ai sperat, dar ți-a fost frică.

image

Şi nici el n-a făcut nimic, în naivitatea lui de băiat rău ce era. Sentimentele au fost de mult transpuse de timp în neființă, iar dragostea aia, promisiunile și toate sărutările alea adânci, s-au prefăcut și-ele-n negură de mult. Îi vei soarbe încă o dată din căldura inimii, vei simți fiorul ăla unic, îl vei privi din cap până-n picioare de dragul vremurilor trecute iar apoi vei pleca mai departe spre alte țărmuri, ce te cheamă și te-așteptă cu nerăbdare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s