Suflete pereche

Nu ştiu daca există cu adevărat „suflete pereche”, iar dacă există, nu ştiu dacă sunt menite să trăiască înpreună. Poate se întâlnesc întâmplător un el şi-o ea care la un moment dat se privesc, îşi zâmbesc, dar pleacă mai departe. Pot fi amândoi cu cineva sau singuri, logodiți sau chiar căsătoriți, sau poate unul locuieşte în România iar celalalt peste ocean.

image

Şi se-ntâlnesc întâmplător în stația de autobuz… trec unul pe lângă altul, simt un cutremur puternic, li se-ncrețeşte fin pielea şi se-nfrigurează uşor, parcă se cunosc…din priviri, şi totuşi pleacă fiecare în drumul lui. Dar asta nu pot ştii cu certitudine, însă un lucru e sigur: oricare doi oameni se pot îndrăgosti şi pot fi fericiți împreună, în ciuda tutror diferențelor sociale sau morale. Dragostea nu te întreabă dacă eşti de acord cu obiceiurile celuilalt, cu stilul de viață, dacă-ți place mama lui sau părul ce-i vine în ochi şi tricoul lălâi. În general ne îndrăgostim. Ne îndrăgostim, iubim şi suntem iubiți. Până apare un fapt neprevăzut ce distruge totul în mai puțin de câteva clipe.

image

Da, inevitabilul se produce. Apoi el, după o vreme îşi găseşte pe altcineva. Şi tu la fel. Mai ieri era „alesul”, ” sufletul tau pereche”, iar azi…unde e? De ce a plecat? A cui a fost vina ? Se spune ca oamenii meniți să fie împreună, vor fi împreună, indiferent de timp, spațiu sau împrejurări. Şi chiar aşa şi este, daca tu te potriveşti cu el,  ceva sau cineva va va aduce împreună. Şi totuşi…există suflete pereche?

image

Un gând despre „Suflete pereche

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s