Muzica în sânge

Eram acolo sus, cu mirofonul prins strâns între palme şi inima fremătându-mi nebuneşte. Nu puteam privi înainte, erau prea mulți. Ochii lor mă fixau şi buzele lor strigau un mut „cântă, vrem să ştim ce poți!”. Hainele nu-mi mai erau deodată comode, părul sigur mi se încâlcise groaznic iar gura mi se uscase teribil. Tremuram din toate încheieturile şi parcă toate emoțiile din lume se adunaseră în mine şi erau gata-gata să explodeze.

image

Şi nu am câştigat. Nu eram cea mai bună  iar stresul competiției mi-a adus aminte că nimic nu se compară cu serile de mai petrecute în fața blocului, cu chitara în brațe şi prietenii alături. Nimic nu se compară cu nopțile cu lună şi cercul din jurul focului de tabără, voci şi prietenie, prietenie şi iubire. Nimic nu se compară cu mine şi chitara mea, în întunecimea camerei, in momentele de singurătate.

image

Muzica mă defineşte. Muzica mă inspiră şi mă motivează. Chitara nu e un instrument, ci o ataşare a trupului meu, un upgrade ce mi s-a făcut sufletului. Şi când nu cânt, ea tot e cu mine. Merg pe stradă, cu bocanci greoi în picioare, o jachetă fluturând în vânt şi un ghiozdan lipit de spate, iar ea-mi bubuie în urechi şi mă încălzeşte. Mă alină şi mă sfătuieşte, îmi promite zări însorite şi nopți albe. Îmi vorbeşte despre generații, tinerețe şi viață. Îmi istoriseşte despre iubire şi cum un el a întâlnit o ea şi s-a schimbat. Despre cum o ea a întâlnit un el şi l-a iubit. Îmi spune cum el i-a adus flori şi ciocolată, şi le plăcea să priveasca apusul şi să alerge pe malul mării. Îmi spune despre începuturi şi sfârşituri, şi totuşi ea nu se va termina pentru mine niciodată. Acum e mai limpede ca lumina zilei şi întunecimea nopții, am muzica în sânge.
image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s