Căsătoria-i ca un tatuaj- eu nu vreau un tatuaj.

image

Tu-ți dai seama? Să te legi de o persoana pe viață? E incredibil! E ca şi cum ți-ai face un tatuaj. Şi nu unul cu henna sau de-ăla care dispare în două maxim şapte luni. Ceva veşnic. Îl ai acolo şi nu-l mai poți înlătura când te-ai plictisit de el. Nu se duce şi nu dispare, oricât l-ai spăla cu săpun sau orice alt tip de soluție. Aşa e şi chestia cu căsătoria. L-ai luat, nu-l mai laşi. Nu mai scapi de el.

Eu n-o să mă căsătoresc niciodată. Nu văd rostul acelui act. Nu văd importanța unei petreceri pompoase sau a unei binecuvântări a cuiva. Cât timp iubeşti un om, stai lângă el, pur şi simplu. Cât vrei.  Unde vrei. Cum vrei. Nu un act e cel care defineşte iubirea. Nu inelul sau cadourile sunt indicele dragostei.

image

„Nu mă cere, înseamnă că nu mă iubeşte!”. Prostii!

De ce să te legi de un om pe viață? Dacă el peste 2,3,5,7 luni, unul sau 6 ani se plictiseşte sau îşi găseşte pe alta? Aveți doi copii şi ete na, nu puteți să divorțați. Sau divorțați. Doi copii chinuiți şi o viață acaparată de rutină şi neîmpliniri. Sau tu te plictiseşti. Într-o zi de mai, te trezeşti dimineața  devreme, te plimbi prin casă şi realizezi că viața pe care o trăieşti nu e tocmai aceea la care visai cu mulți ani în urmă. Ai uitat să faci ce-ți place, ai uitat de tine!

Sau poate n-o să vă plictisiți. O să vă iubiți toată viața ca doi amorezi şi o să împărțiți pentru veşnicie bezele, acadele şi inimioare de ciocolată. Slabe şanse.

Cred în iubirea pe veci. Cred în suflete pereche şi în oameni predestinați unul celuilalt. Sunt sigură că exista iubire oriunde, în orice colțişor prăfuit din lumea asta. Dragostea e pretutindeni. Dragostea adevărată e în noi. Doar in noi înşine, nu într-un act, nu în ceremonia sau „legarea pe viață” numită căsătorie.

Părerea mea.

Tu ce crezi?

5 gânduri despre „Căsătoria-i ca un tatuaj- eu nu vreau un tatuaj.

  1. Eu nu iti impartasesc opinia, insa nici nu judec astfel de pareri despre casatorie. Am fost sotie, dar nu cu rochie alba de mireasa, ci doar am semnat ca DA, mare prostie. Apoi cineva ma convinsese cum ca acest lucru este o prostie, iar azi….visez din nou ca in adolescenta ca voi fi pentru o zi cea mai frumoasa mireasa. Asta tine de fiecare femeie, barbat in parte.Eu recunosc ca sunt o visatoare si o romantica:)))

    Apreciat de 1 persoană

      1. Multumesc. Ideea nu era sa ma laud( bine, ma si laud un picut asa), dar vara asta care abia a trecut puteam sa jur ca eu niciodata nu ma voi casatori asa ca…sa fie cum iti doresti si atunci cand iti doresti!

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s