M-am îndrăgostit

Văd vise şi călătorii cu trenul…ce-ar fi să urcăm odată-n tren şi să ne trezim la mare? Mă leagă la ochi şi îmi face clătite, goneşte pe motocicletă şi o sfidează pe mama la telefon. Mă sună în toiul nopții şi îmi recită din Shakespeare, îmi cântă sub geam şi facem baie în lacul din sat de la bunica cu tot cu haine…fugim prin lanul cu maci şi ne prinde ploaia şi nu ne ascundem de ea….Mă ia în brațe şi mă zmotoceşte şi brusc nu-mi mai pasă cum îmi stă părul sau dacă mi s-a boțit tricoul. Îmi fură umbrela şi mă aleargă prin pădure, îmi îndeasă căciula lui pe cap şi mă face om de zăpadă…mă iubeşte. E romantic. E de modă veche…dar asta e ceea ce mă va face să mă simt mai în viață ca niciodată.

image

Toată lumea vorbeşte despre dragoste de parcă e-o epidemie. Toți o vor şi aleargă după ea mai ceva ca şoarecele după pisică, şi nu…nu se opresc până nu o apucă cu dinții şi o sfâşie, o devorează, chiar dacă ea fuge şi se zbate din ce în ce mai tare.

Ideea de dragoste e interesantă. Ne place. Ne place să ne îndragostim. Fie el întruchipatul băiat sensibil, drăguț şi manierat, de o frumusețe surdă şi cu tenul alb, trup deşirat şi mâini parcă prea plăpânde uneori sau şmecherul care fumează țigare cu băieții la colțul blocului zi de zi, cu ochi negrii ca smoala ce abia se întrezăresc de sub şapcă şi-un hanorac lălâi în care stau ascunse pachete de Malboro şi vreo două perechi de căşti stricate; fie el actor sau tipul rebel cu vreo doi ani mai mic ca tine, prietenul cel mai bun pentru care nutreşti sentimente de ceva vreme, bărbatul cu ani buni mai în vârstă sau tipul care cântă la chitară şi-şi dă părul pe spate în mod absolut fermecător, lucrurile stau la fel. E inevitabil. Dragostea e oarbă, proastă, surdă…dragostea e în multe feluri.

image

Viața ne dă multe ocazii. Ne împinge în gropi şi ne lasă acolo, ne acoperă în nisip de parcă vrea să ne înăbuşe. Lacrimile curg, buzele plâng, mâinile freamătă şi pe inimă o doare…e rău de tot şi cumpăna asta parcă e mai mult decât toate deşerturile în care ne-am rătăcit până acum… Şi tot viața ne întinde o mână, ne piaptănă blând, ne scutură tare şi ne scoate în cale curcubee, baloane de săpun şi tonomate cu bomboane sau tarabe cu vată de zahăr roz…

Viața ne învață multe. Viața ne învață să iubim.

M-am îndrăgostit. E atât de real de data asta…atât de diferit încât noaptea se transformă în zi şi ziua e mai lungă ca niciodată… pătura e caldă şi întunericul mă mângâie, draperia e trasă dar stelele îmi fac cu ochiul, covorul zboară, salteaua tresare, aerul vorbeşte şi vocile din capul meu au ieşit să se joace prin zăpadă de ceva timp. Luna vrea să-mi vorbească. Ceasul a înțepenit. 3:16. N-am somn…îi văd sufletul şi mi-e de-ajuns. M-am îndrăgostit.

M-am îndrăgostit de un vis.

2 gânduri despre „M-am îndrăgostit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s