Lupta.

Atinge-mi venele…vezi ce cald mi-e? … Sângele. Se zbate, vrea să iasă. Inima pulsează, se gândește. Eu nu mai pot să dorm, chiar de-i târziu. Aud o șoaptă. Nu-i nimeni. Ce-o să se-ntâmple cu mine?
Mă simt ca pe o scenă: mă zbat și mă lupt: ating podele, cutreier tavane, mă prind de ghirlande și zbor.. privesc oameni, dar văd întuneric. Reflectoarele mă vizează pe mine acum.
 Se face frig, corzile vibrează iar fumul se transformă în ceață și nu mai văd nimic înainte. Unde să merg? De ce nu m-ajuți? De ce nu mă faci iar să sper la un Univers mai primitor și cald, în loc să bâjbâi prin cotloane pline de praf și singurătate? De ce nu vrei să mă iei cu tine? Eu văd unde fugi. 

Le ții pentru tine…ești egoist.
De ce nu-ți împarți egoismul… cu mine? De ce nu tai luna-n două sau curcubeul în patru? Tu doar furi furtuni din mine și le preschimbi în ploi care vor să cadă și să ostoiască pământul. Tu doar dobori castele și le-ngrămădești zidurile pe umerii mei, tu doar ordoni stelelor să se ascundă după nori și câinilor vagabonzi să latre, ca să mă faci să mă ascund doar unde vrei să mă găsești tu.
N-am să cedez.

7 gânduri despre „Lupta.

 1. O sa vina o vreme cand toate astea vor fi la trecut, iar un Curcubeu frumos va aparea in inima ta, alaturi de cel special care abia asteapta sa se intalneasca cu tine! Te pup, seara frumoasa..si nu inceta sa speri, sa crezi si sa-ti doresti ceva mai bun si mai frumos in viata ta. Meriti ! :*

  Apreciat de 2 persoane

 2. emoții, vise, fiori în valuri se izbesc de mine.. de inimă, de minte… of, textul tău ce mă cuprinde..din creștetul și tălpile copilului din mine…
  așa puritate, în trăiri…

  ai stima mea, ioana…
  ai un cetitor de nădejdie

  Apreciat de 1 persoană

 3. bună seara ioana! îți las gândurile bune și speranța că bucuriile și lucrurile frumoase te vor însoți pretutindeni! să fii la fel de frumoasă în suflet asemeni scrierilor tale.

  cu stimă, umilul și de nădejdie, al tău cititor Andrei.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Cat de frumos…si eu iti doresc tie aceleasi lucruri frumoase pe care mi le doresti si tu mie si ma bucur extrem de mult ca te capiveaza scrierile mele. (nu ma asteptam sa ajung la un asa nivel niciodata). O seara placuta!❣

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s