Nehotărâre

Câteodată ne înșelăm: ne punem speranța în vise și le clădim cât mai bine: cărămidă peste cărămidă, noapte pierdută după noapte pierdută și zi consumată pe gânduri aievea.

 Adevărul e că adesea suntem nehotărâți. Mereu m-am întrebat de unde vine ea, de unde provine acest sentiment care ne face cel mai adesea sa alegem calea întunecată. Unii ar spune că din neștiință… însă, sunt sigură, sunt pasaje în această teorie care merită într-un mod combătută.

 Poți lectura sute de cărți de arhitectură: vezi planuri, fațade, reprezentări perfecte și clădiri colțuroase sau rotunde schițate în detaliu, poți răsfoii zilnic atlase, revise imobiliare..dar asta nu te va ajuta în nici un fel când vei pune creionul pe foaie dacă tu nu ai desenat mai niciodată în viața ta. Teoria se-mbrățișează cam greu cu practica. 
La fel e și cu iubirea: în zadar ai citit sute de romane de dragoste și ai vizionat filme sau piese de teatru unde protagoniștii debordau de sentimentul iubirii dacă nu ai cuprins între palme o mână rece, nu ai dezmierdat un obraz fin ori niște fire de păr rălețe sau nu ți-ai împărtășit iubirea cu nimeni niciodată. Nu poți trăi teoretic. Nu poți alege fără să cunoști. 
Nehotărârea se naște din neexperimentare și abia apoi din neinformare. Dar nu ai cum să le încerci pe toate, și la naiba, nici să citești toate atlasele și cărțile din lume nu poți! Și încerci, te gândești speri și lupți, alegi din instinct până la urmă! Așa faci, te știu! Așa fac și eu…și parcă, parcă, Doamne! …nu e BINE.
Vineri, 14 oct 2016, i’m back.

 E bine sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s