Grădina cu flori

În grădina cu flori este soare mereu. Întotdeauna mi-a placut să revin aici ca să-mi restrâng gândurile și să le împachetez tot mai bine. E magic când ai parte de singurătate în natură.

Roze de grădină stau la taclale cu soarele, iarba e proaspătă și fină aici, de un verde crud… e intimă și asta mă face să văd iubirea mai bună în acest loc. Iubirea față de lume, de tot ceea ce a fost creat. Îmi place să vorbesc cu ele: mereu am avut impresia că natura mă înțelege și mă sprijină la greu.

Când am fost în impas și mi-a venit să smulg cu mainile toată iarba și apoi să scurm în pământ, o ploaie torențială s-a revărsat paste mine și m-a potolit. Mi-a arătat că incotro mă îndrept nu e bine și că e necesar să schimb cursul rațiunii.

 Când am venit supărată și cu nervii la pământ, capabilă să distrug orice zâmbet ce mă primea cu căldură, trandafirii m-au zgâriat fin pe piele iar iarba era murdară. Nu voiau să mă primească acolo până când nu aveam să mă potolesc… 

Iar când am venit fericită, cu șuvițe de soare în păr și reflexii de susur fin de apă în privire, cu toții tăceau și mă lăsau să savurez clipa și să visez la iubire: iarba stătea neclintită, trandafirii albi se țineau puternici în bătaia brizei..dar până și ea era mai blândă ca niciodată, iar printr-o învârtitură a sorții o bancă cu simblouri antice își făcea brusc apariția în colțul umbrit de cireșul care înflorea mirific în luna mai. De fapt ea era întotdeauna acolo, dar doar când prindeam aripi de fericire și zburam în văzduhuri pline de curcubee și frumos eu o vedeam și o aminteam în scrierile mele. Mă așezam pe ea îmbrățișând-o diform înainte, spunându-i casă, iar mai apoi o consideram prieten de nădejede, căci începeam să vorbeac singură, până în amurg, vrute și nevrute. 

2 gânduri despre „Grădina cu flori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s