E bine să minți

Niciodată nu am intenționat să fac rău nimanui și cu toate astea am rănit, am inșelat și am despărțit oameni care poate fuseseră odată fericiți împreună. Dar nu am vrut, mă jur că n-am vrut cu nici un chip ca ce e mai rău din mine sa iasă vreodată la iveală și să acționeze pentru a-mi alimenta mândria. Nu sunt un om rău, ba dimpotrivă, unul care e gata să se sacrifice pe el însuși ca să îi scape pe alții de pericole.

Am invățat că e bine să minți dacă asta înseamnă să protejezi pe cineva, deși odată strigam sus și tare că sinceritatea e o virtute pe care o prețuiesc nespus de mult. Am mințit cu nerușinare de multe ori. Am ascuns lucruri care nici în ziua de astăzi nu s-au aflat. Nu-mi spune ca tu nu o faci , te rog, pentru că oricum știu că la un moment dat toți suntem obligați de soartă să ascundem adevărul. Ce ai prefera: să pierzi un om sau să îl minți? Chiar acum te minți pe tine că tu nu ești egoist la fel ca si mine. Suntem oameni și Universul ne permite să o dăm câteodată-n bară, să nu fim curați ca lacrima.

Nimeni nu e curat ca lacrima.

Suntem oameni si greșim, și faptul că ajungem să admitem asta ne face mai curajoși, ne învață o lecție. Am învățat multe lecții de-a lungul timpului, însă să trec prin foc mă face să mă simt reală. Eu nu mă învăț minte. Am pierdut multe și voi mai pierde și de acum înainte, însă prefer o minciună frumoasă decât un adevăr care m-ar duce la disperare. Folosesc minciunile ca scut, ca protectie: ocolirea adevarului imi protejeaza mie sufletul. In felul acesta nu ma tradez pe mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s