Cel mai bun prieten

O melodie pe care o ascultam acum cateva zile și întâmplările recente din viața mea m-au făcut să realizez că cel mai bun prieten al meu sunt… tot eu. Mi-am dat seama că nu există prieteni adevărați.. că până la urmă fiecare are interesul lui și nu va renunța la bucata lui de pâine pentru tine. Nici tu n-ai face-o.

Mi-a luat mult să înțeleg că la un moment dat și cel mai „fidel” prieten te trădează și că nu poți fi plăcut de toată lumea. Am realizat cu greu că eu sunt singura care-mi înțeleg durerile cu adevărat și că nu trebuie să îmi împărtășesc dramele oricui.

De prea multe ori am fost trădată ca să mai cred în acea prietenie perfectă, unde îl poți suna pe celălalt și la 4 dimineața și el îți va răspunde. Am crezut în promisiuni și am împărtășit secrete, am ajutat oameni, am dăruit tot ce aveam mai bun… și da, am fost aplaudată, felicitată, acompaniată pe stradă și la cumpărături atunci când străluceam de bucurie și puteam oferi ceva… dar atunci când m-am simțit rău, când nu am mai vrut să ies din casă, când nu am mai dăruit și am început și eu să cer… am primit doar puncte de suspensie și răspunsuri trimise la repezeală.

Când nu mai ai nimic de oferit nu mai ești interesant. Cam așa funcționează lucrurile în lumea în care trăiesc eu. Sau poate nu am întâlnit eu persoanele potrivite…

Însă e „E mai safe” așa…să nu îmi mai împart sufletul în mii de bucăți, dăruind ofrande tutror celor care mă înconjoară la un moment dat. Doar eu cu mine, doar eu cu secretele și planurile mele de viitor. Eu îmi dau cele mai bune sfaturi și nu mă las baltă la greu. Eu mă înțeleg cel mai bine, eu îmi cunosc preferințele sufletului… eu sunt cel mai bun prieten al meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s