Femeile rele

Niciodată n-am înțeles răutatea între femei: acea invidie nejustificată prin care unele „doamne” încearcă să-și discrediteze cu orice chip consoartele. Am crescut în răutate și am simțit-o pe pielea mea deși mereu încercam să stau deoparte de toate conflictele iscate.

Și ce dacă are buzele sau ochii mai mari ca ai tăi? Și ce dacă e curată de 100 de tipi și ea le răspunde tuturor? Și ce dacă trece toate examenele din prima și nici măcar nu s-a chinuit să invețe prea mult? De ce îți pasă? De ce trebuie să dovedești tuturor că tu ești mai bună ca ea?

Nu e curvă. Nu e tocilară. Nu are operații estetice… și dacă ar avea, te afectează cu ceva? Te-a pus pe tine să i le plătești?

De ce să ne uităm în curtea altuia și să uităm că și într-a noastră este un colțișor cu soare, lalele și un cireș cu roade delicioase? De ce să uităm că unicitatea ne definește, ca noi trebuie să investim în frumusețea sufletului nostru pentru ca totul să ni se reflecte pe chip?

Nu am înțeles și nu voi înțelege răutățile gratuite. Nu sunt făcută să duc jigniri, comploturi care mai de care, remărci înțepătoare sau priviri urâcioase ce trec drept ironii sau glume nevinovate.

Nu am să mai accept oameni toxici în viața mea. Nu am să mai păstrez aceste ” fete bune” în preajma mea doar pentru a păstra aparențele: nu voi mai asculta bârfe tăcând ci voi părăsi direct discuția.

Invidia nu are rost, nu ajută la nimic. Răutatea cu care îi privești pe alții sau cu care acționezi fără milă se va întoarce într-o zi împotriva ta, ca efectul de yo-yo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s