Grupurile

Din ce în ce mai des persoanele care sunt diferite sunt respinse de grupuri. Dacă nu te conformezi și nu te încadrezi în tipare, ai șanse să fi rejectat, să nu fii destul de „bun” pentru un anumit grup de prieteni.

În ziua de azi unicitatea și exprimarea unei păreri sincere și obiective, spusă fără nici cea mai mică ezitare este luată drept opunere sau respingere a normelor.

Dacă ai gusturi total diferite, dacă nu împărtășești părerea publică sau pur și simplu gândești în alt mod, oamenii vor încerca să te dea la o parte. De ce? Pentru că nu toți sunt dispuși să asculte sau să înțeleagă o poveste ce nu se potrivește cu a lor. Grupurile deja formate nu au nevoie de o prezență nouă, de reguli noi, de cineva care ar putea schimba normele sau autoritatea.

Marea majoritate a grupurilor întrunesc aceleași caracteristici: cu toatele au un lider care controlează, mai mult sau mai puțin, o ceată de supuși. Acele oi ușor de manipulat care urmează un lup moralist. Acel „lup” nu își dorește un alt „lup” prin preajmă care să-i manipuleze oile… care să- i înfrângâ autoritatea sau care să facă oile să înțeleagă cum stă treaba. El nu vrea reguli noi sau schimbare, și cel mai mult dintre toate, nu vrea să calci pe lângă sau să-i contești autoritatea.

Dacă comentezi, ești dat afară. Oile nu trebuie să priceapă de ce, ele doar trebuie să te vadă ca pe un intrus ce nu avea ce căuta niciodată în preajma lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s